Mama & Me

Moderskapsfotograf i Raseborg, Finland

Stämningsfulla bilder av dig & barnen

Väldigt ofta är det vi mammor som står bakom kameran, eller hur? Inte helt sällan är resultaten av de tillfällen då vi faktiskt är med på bild suddigt, påskyndat eller av dålig kvalité. Addera en snabb takt på vardagslivet och konstatera att stunderna då man faktiskt hinner dra fram kameran på hemmaplan slutligen kan bli ganska få. 

Låt mig hjälpa er att stanna tiden för en stund! Under en Mama & Me-fotografering får du och dina barn en mysig och rolig stund tillsammans och dessutom stämningsfulla, vackra bilder att se tillbaka på. Under fotograferingen fokuserar vi på att fånga er tillsammans här och nu, med alla de små bus och upptåg som uppkommer i stunden.

FIRA MODERSKAPET

Du finns där för ditt barn genom alla skeden i livet. Genom skratt och grått, toppar och dalar. Att vara mamma kan innebära stora utmaningar, men med moderskapet kommer även oräkneliga belöningar. 

Barnets första leende, skratt och ord. Stunderna av minnen vi vill kapsla in för att ta oss tillbaka till är många. Jag hoppas att just vår fotografering är stund ni kan bära med er och titta tillbaka på som en fin och rolig stund tillsammans. 

I bilderna vill jag lyfta fram hur stark, kärleksfull och fantastisk just du är som mamma! 

 

FÖR ALLA MAMMOR

När du bokar en Mama & Me-fotografering spelar det ingen roll om du har varit mamma i två månader eller i 20 år. Du är lika välkommen att komma och föreviga just ditt moderskap och bandet mellan dina barn oavsett! 

Vid fotograferingen erbjuder jag lån av vackra plagg för att förhöja stämningen i bilderna och jag har anpassat storlekarna och modellerna för att de skall passa så många olika kroppar som möjligt. Dessutom finns det plagg till barnen för att matcha dig, just nu erbjuder jag barnkläder som passar i åldrarna 0-7 år.

 

PÅ BARNENS VILLKOR

Under en fotografering hos mig är det viktigt att alla trivs och har det roligt. Därför lägger vi tid på att leka och busa under fotograferingen! Det gör barnen mer avslappnade samtidigt som vi fångar naturliga, stämningsfulla bilder på er som familj. 

Jag anpassar fotograferingen enligt barnens ålder och nivå, och hjälper er agera framför kameran med enkla instruktioner och lekfullhet istället för forcerade poseringar. 

 

OM mig

Men vem är hon bakom kameran egentligen? Emilia heter jag, även kallad Miilo i de flesta sammanhang. Karisbo, kattperson av rang och ganska kul när jag lägger den sidan till. Tackar aldrig nej till en fika och på min fritid gillar jag att gå på loppisar, lyssna på poddar om spiritualitet och titta på program om husrestaurering. Min inre tant njuter även innerligt av att sätta mig ner med ett korsord tillsammans med en påse punchknappar (bästa godiset!). Drömmer om att göra en fotoresa till Skottland, gå på medeltidsveckan på Gotland samt besöka Astrid Lindgrens värld med mina barn.

Bor på landsbygden på vår 150 år gamla släktgård, är scout och vistas gärna i naturen – därför genomför jag också väldigt gärna mina fotograferingar utomhus. En stor del av mitt liv och vardag är naturligtvis också familjen som består av man, barn, katter och kaniner.

Med två små egna busungar vet jag hur jäktig vardagen kan vara, men även hur värdefulla minnen de bilder är, då jag faktiskt dragit fram något annat än mobilkameran för att ta bilder på dem. Jag hoppas kunna hjälpa dig fånga just dina barns personlighet på bild samt den fina kärleken mellan er.

 

morsdag
Fina ord från kunder

"Lugnt och tryggt"

Emilia var väldigt lugn och trygg, så att till och med jag som är väldigt ovan framför kameran kände mig bekväm. Dessutom var hon så bra med barn, och fick oss att känna oss lugna fast sonen inte var på exemplariskt humör just då. Fotona blev helt underbara, trots allt. Rekommenderar verkligen Emilia som fotograf, mycket professionell!

– Jannica Nyman

Fina ord från kunder

"Emilia gjorde stunden lekfull"

Vår fotografering blev en rolig stund med stämningsfulla bilder, ett verkligt minne för livet! Innan fotograferingen var jag nervös att våra pojkar skulle springa runt för mycket eller bara göra grimaser inför kameran, men Emilia fick så otroligt fina bilder på oss alla och gjorde stunden lekfull. Hon fångade pojkarnas personlighet och levererade precis vad vi önskat oss; en varm och kärleksfull känsla i bilderna.

– Sofie Lundin

Fina ord från kunder

"Duktig på att ta kontakt med barnet"

Fotograferingen gick smidigt och på barnets villkor. Ingenting kändes påtvingat eller pressat utan stämningen var rätt så avslappnad. Eftersom jag själv hade både barn och hundar att se efter och största delen av fotograferingen mest redde upp koppel som trasslat sig så är jag väldigt tacksam över att fotografen var så duktig på att ta kontakt med barnet och få honom att an efter känna sig mer och mer bekväm i situationen.

– Lina Alm

LÅN AV KLÄDER

För att ni skall slippa fundera på vad ni skall klä på er under fotograferingen har jag tagit fram en alldeles egen lånegarderob där det finns matchande plagg för både mamma och barn. Mina vuxenklänningar är generösa i storlek, men går även att nåla in, så de passar många olika storlekar. I urvalet finns sagolika klänningar med vackra släp, men även enklare bohemiska alternativ. För barn finns det plagg som passar upp till cirka 7 års ålder. Det finns allt från klänningar och kjolar till bodys och hängselbyxor. 

Det går naturligtvis även bra om ni hellre vill fotograferas i egna kläder, eller om ni bara vill låna enstaka plagg till någon av familjemedlemmarna. 

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Jag rekommenderar dig att höra av dig i god tid, eftersom jag endast tar emot ett begränsat antal fotograferingar per månad.

Efter att vi spikat ditt datum skickar jag dig en faktura med en fotograferingsavgiften på 200€Avgiften säkrar ditt datum i min kalender och vid eventuell avbokning senast 2 veckor innan den planerade fotograferingsdagen betalas 50% av priset tillbaka. Vid senare avbokning återbetalas inte avgiften, men man får möjligheten att lösa in ett presentkort med motsvarande summa som är i kraft 6 månader. Det mellanstora (10 bilder) och stora (alla bilder) bildpaketet kan betalas i 2 rater om du önskar det.

Jag utgår från Raseborgs-området men kan även ta mig till annan ort. För fotografering utanför Raseborg tillkommer en avgift på 0,45€/km.

Jag har ett flertal vackra platser i mina hemknutar i Karis var jag kan föreviga dina bilder, men jag tar även gärna emot dina egna förslag. 

Jag fotograferar gärna utomhus och vid dåligt väder kan vi boka om din fotografering till en annan dag. Under utvalda tillfällen, några gånger per år, ordnar jag så kallade “minisessions” där det är möjligt att fotograferas inomhus under hela fotosessionen. 

Vid en Mama & Me-fotografering väljer du om ni vill fotograferas  i era egna kläder, eller låna plagg av mig. 

Jag har investerat i en mångsidig lånegarderob där du kan välja och vraka mellan cirka 50 olika plagg. I mitt urval finns allt från sagolika klänningar med långa släp till mer enkla och bohemiska alternativ. 

Därtill finns det en del matchande plagg som passar barn i åldern 0-7 år samt några linneskjortor för män, för er som vill skapa en härlig helhetslook för hela familjen. 

Om vi fotograferar utomhus spelar väder och ljus en viktig roll i vår fotografering. Därför bokar vi alltid även ett reservdatum för din fotografering om det visar sig att vädret är riktigt dåligt på vår planerade dag. 

Vid kall väderlek laddar vi upp med filtar och varm dryck att tina upp oss med under fotograferingen. Dessutom har jag värmepåsar som du kan hålla i händerna och sticka in i kläderna för att hålla dig varm.

Tanken är att huvudfokus vid denna typ av fotografering ligger på dig som mamma tillsammans med dina barn, med det går naturligtvis också bra att inkludera din partner helt eller delvis i fotograferingen.  

 

så här går det till

kontakt & planering

Kontakta mig via bokningsformuläret nedan och berätta om dina önskemål för fotograferingen.

Vi hörs via e-post eller telefon och bestämmer plats och tid för fotograferingen, vi reserverar även ett reservdatum ifall vädret skulle vara dåligt på den planerade dagen eller någon är sjuk. Du får även möjlighet att bekanta dig med plaggen som ni kan låna på förhand.

Du får en faktura med fotograferingsavgiften som bör vara betald innan fotograferingen.

fotograferingsdagen

Äntligen dags att fotografera! Vi ses i min studio, var ni får prova på och välja ut de plagg ni vill bära på fotograferingen. Om vi fotograferar på annan plats får du välja dina plagg på förhand och jag tar med dem till fotoplatsen.

Vi fotograferar vid utvald plats och om årstiden kräver det, värmer vi oss med varm dryck, filtar och värmepåsar mellan varven. 

leverans

Senast 2 veckor efter vår fotografering levererar jag ett webbgalleri, ur vilket ni i lugn och ro väljer ut era bilder. När ni gjort ditt val levereras bilderna och den slutliga fakturan i digitalt format.

Ni som väljer att köpa hela bildgalleriet (ca 30-40 bilder) får bilderna levererade på ett usb-minne i en vacker ask. 

100+

Vackra plagg och accessoarer för mammor och barn, som ni kan låna vid er fotografering hos mig.

15

års erfarenhet av fotografering.

110%

magi!

din investering

mama & Me-fotografering

DITT PRIS: 200€

LEDIGA TIDER:

BILDPAKET:

5

Det lilla bildpaketet innehåller 5 digitala, högupplösta bildfiler som levereras via en länk.

Pris: 195€

10

Det mellanstora paketet innehåller 10 digitala, högupplösta bildfiler som levereras via en länk.

Pris: 350€

30+

Det stora bildpaketet innehåller alla bilder i det levererade urvalsgalleriet (ca 30-40 st). Bilderna levereras via en länk samt på ett vackert usb-minne hem på posten. Bilderna sammanställs även i ett stämningsfullt bildspel med musik.

Pris: 495€

LEDIGA TIDER:

TILLGÄNGLIGA TIDER MAJ
1 TID KVAR 75%
TILLGÄNGLIGA TIDER JUNI
1 TID KVAR 75%
TILLGÄNGLIGA TIDER JULI
1 TID KVAR 75%
TILLGÄNGLIGA TIDER AUGUSTI
2 TIDER KVAR 50%

SKICKA DIN BOKNINGSFÖRFRÅGAN HÄR:

Fyll i om du har fått en kod för rabatt eller erbjudande

Jag ser fram emot att höra från dig!