Gravidfotograf i Raseborg, Nyland

Sagolika porträtt av din graviditet i naturskön miljö

Bevara denna speciella tid

En graviditet är en unik tid i ditt liv med många känslor som rusar omkring i kroppen. Under en fotografering hos mig strävar vi efter att fånga detta ögonblick fyllt med kärlek, förväntan, spänning, tacksamhet och kanske lite nervositet genom vackra bilder som blir ett trevligt minne att blicka tillbaka till.

Av mig kan du förvänta dig varma, hjärtliga bilder som är fotograferade och redigerade med stor omtanke. Jag lägger ner mycket tid på att med största omsorg handplocka de vackraste plaggen, hitta de finaste fotograferingsplatserna samt skapa en magisk fotografering tillsammans med dig!

Jag tar emot bokningar året runt och anpassar fotograferingsplatsen efter årstiden.

DIN STUND ATT SKINA

Varje mamma och gravid kvinna förtjänar ett ögonblick då all fokus ligger på henne och den kommande nya familjemedlemmen. Fotograferingen är en stund bara för dig, där jag gör mitt yttersta för att du skall känna dig vacker, uppskattad och bekväm.

Under fotograferingen använder vi oss av enkla och naturliga poseringar och jag vägleder dig för att framhäva dig och din vackra gravidmage på bästa sätt.

Avsikten är att just din upplevelse från fotograferingen skall bli oförglömlig och att du får ett fint minne att blicka tillbaka till. 

PLATSER VALDA MED OMSORG

Med stor förkärlek till naturen – och framför allt skogen, väljer jag noggrant ut de vackraste platserna för just din fotografering. Vi jobbar med det som just den aktuella årstiden har att erbjuda och använder det till vår fördel för att skapa magiska bilder tillsammans.

Alla årstider har sin egna charm och jag fotograferar utomhus året runt. Kring mina egna hemtrakter i Karis har jag en rad fina fotograferingsplatser som passar under de olika årstiderna, men du får naturligtvis även komma med egna önskemål. 

DET LILLA EXTRA

När du bokar fotografering hos mig ingår lån av vackra klänningar som framhäver den rundade magen. I min gravidgarderob hittar du över 50 specialdesignade plagg och accessoarer som passar många olika storlekar. För dig som föredrar en mer vardaglig look erbjuder jag även enklare klänningar och stickade plagg. Du kan bekanta dig med mitt utbud här.

Om vi utgår från min studio får du i lugn och ro botanisera bland plaggen och accessoarerna i sällskap av lite god fika innan fotograferingen drar igång. Vid behov kan jag även hjälpa till vid lätt styling av håret. 

Som pricken över i:et (eller sockervadden på Borgbacken, som min gamle gymnasielärare skulle ha sagt) har du möjlighet att addera vackra blommor i form av en huvudkrans eller en bukett i fotograferingen. Vi tar bilder både med och utan blommorna och efter fotograferingen får du ta med kransen eller buketten hem som minne i sällskap av en fin bokningspresent.

OM mig

Men vem är hon bakom kameran egentligen? Emilia heter jag, även kallad Miilo i de flesta sammanhang. Karisbo, kattperson av rang och ganska kul när jag lägger den sidan till.

Bor på landsbygden på vår 150 år gamla släktgård, är scout och vistas gärna i naturen – därför genomför jag också väldigt gärna mina fotograferingar utomhus.

Har själv barn och förstår därför vikten av hur bra det kan kännas att under sin graviditet känna sig lite extra ompysslad och uppmärksammad. Den upplevelsen vill jag ge dig!

Dessutom vet jag hur svårt det kan vara att försöka få till riktigt pang-snygga bilder på sig själv via en spegel eller genom att kuta av och an mellan ett stativ och fotoplatsen med magen i vädret. Låt mig sköta det jobbet för dig!

Emilia Nyberg
Feedback från kunder

"Emilia har en förmåga att få det att kännas naturligt"

Jag tvekade länge över gravidfotografering. Jag kände mig inte alls bekväm i min kropp och hade smärtsam foglossning, blotta tanken att ställa mig framför en kamera gjorde mig väldigt obekväm, men jag ville samtidigt föreviga graviditeten. Och att det blev av är jag så otroligt glad för! Bilderna blev varma och magiska! Att inte behöva bekymra sig för att ha eller införskaffa någon speciell outfit inför fotograferingen var otroligt skönt. Att istället börja det hela med att dyka in i lånegarderoben och i lugn och ro välja ut plagg dämpade fotoångesten rejält. 

Emilias lugna harmoniska sinne smittar av sig och efter en liten stund känner du inte av någon stress, och plötsligt står du iklädd en sagolik klänning och förevigas utan att ens reflektera över att en kamera stirrar på dig. Emilia har en förmåga att få det att kännas naturligt. Hon har ständigt det kreativa ögat öppet och hittar spontant nya platser att knäppa bilder på och resultatet blir otroligt vackert! I efterhand känner jag att det var den bästa gåvan jag gett mig själv, och rekommenderar verkligen andra att också föreviga graviditeten med Emilia!

– Marie

Feedback från kunder

"Hon skapar magiska bilder"

Emilia skapade en avslappnad samt bekväm stämning under hela sessionen och även jag tyckte att det var roligt att stå framför kameran (det händer inte ofta). Hon fick det att kännas naturligt och att man nästan glömde bort att kameran var där. Emilia hade valt ut olika platser i naturen där bilderna skulle bli som bäst i kvällssolen och kunde med klara instruktioner hjälpa med poserandet. Alla fina klänningar och accessoarer att prova och välja mellan var ett stort plus. Jag rekommenderar att fotograferas hos Emilia, hon skapar magiska bilder.

– Yasmin

Feedback från kunder

"Man får känna sig extra fin"

Jag gillade fotograferingsupplevelsen eftersom man får känna sig extra fin i klänningarna och med blommorna! Man såg även sidor av sig själv som man annars kanske inte ser och fick känna sig viktig då man var mittpunkten (vilket man kanske inte annars gör i vecka 36+..)

Extra plus för att Emilia är en positiv solstråle som man alltid kan skratta med!

– Emma

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Jag rekommenderar dig att höra av dig i god tid, eftersom jag endast tar emot ett begränsat antal fotograferingar per månad.

Fotograferingen sker vanligtvis någon gång mellan vecka 25-35, exakt när beror mycket på hur du mår  och när magen vuxit till sig så den syns fint på bild.

Efter att vi spikat ditt datum skickar jag dig en faktura med en bokningsavgift på 100€. Denna avgift säkrar ditt datum och betalas inte tillbaka ifall avbokning skulle ske. Summan dras sedan av den slutliga fakturan som skickas i samband med bildeveransen. Om du önskar kan även fotograferingen betalas i två rater.

Jag utgår från Raseborgs-området men kan även ta mig till annan ort. För fotografering utanför Raseborg tillkommer en avgift för resor och transport.

Jag har ett flertal vackra platser i mina hemknutar i Karis var jag kan föreviga dina bilder, men jag tar även gärna emot dina egna förslag. 

 Jag fotograferar alltid utomhus och vid dåligt väder bokar vi om din fotografering till en annan dag. Om du önskar är det möjligt att komplettera fotograferingen med bilder tagna inomhus men huvudfokus ligger alltid på utomhusfotograferingen.

I priset ingår konsultation där vi tillsammans planerar miljö och tidpunkt för din fotografering. Under själva fotograferingsdagen ingår ca 30 minuter tid för ombyte och provning av de olika plaggen du kan välj mellan samt upp till 60 minuter fotograferingstid. Du får låna upp till 4 olika plagg/outfits ur min lånegarderob.

Fotograferingen är också en härlig stund där just du får känna dig som ditt vackraste du – och efter fotograferingen får du med en liten present att ta hem.

Efter fotograferingen får du ett digitalt galleri, ur vilket du kan göra ditt urval. I ditt paket ingår 8 st högupplösta digitala bilder. Alla bilder i urvalsgalleriet levereras fullt redigerade enligt min bildstil.

I priset ingår även att jag använder mig av högklassig utrustning och har flera års erfarenhet och olika utbildningar i bagaget. Priset innehåller 24% moms. 

Jag har investerat i en mångsidig gravidgarderob där du kan välja och vraka mellan cirka 50 olika plagg. I mitt urval finns allt från sagolika klänningar med långa släp till mer enkla och bohemiska alternativ. 

Klänningarna är stretchiga och passar på så vis många storlekar och kan även nålas in vid behov. Naturligtvis kan du även komma klädd i egna kläder.

Jag ger gärna tips hur du kan tänka vid val av skor och underkläder. Om du vill går det givetvis även fint att du använder dig av dina egna kläder under fotograferingen om du föredrar det.

Eftersom vi fotograferar utomhus spelar väder och ljus en viktig roll i vår fotografering. Därför bokar vi alltid även ett reservdatum för din fotografering om det visar sig att vädret är riktigt dåligt på vår planerade dag. 

Vid kall väderlek laddar vi upp med filtar och varm dryck att tina upp oss med under fotograferingen. Dessutom har jag värmepåsar som du kan hålla i händerna och sticka in i kläderna för att hålla dig varm.

Huvudfokus vid denna typ av fotografering ligger på dig som blivande mamma, med det går också bra att inkludera din partner helt eller delvis i fotograferingen. 

I slutet av fotograferingen kan jag även knäppa några bilder där eventuella barn eller husdjur deltar, men jag rekommenderar att de inte är med under hela fotograferingen.  

Följ med behind the scenes

så här går det till

kontakt & planering

Kontakta mig via bokningsformuläret och berätta om när du har beräknad födelsetid och om dina önskemål för fotograferingen.

Vi hörs via e-post eller telefon och bestämmer plats och tid för fotograferingen, vi reserverar även ett reservdatum ifall vädret skulle vara dåligt på den planerade dagen. Du får även möjlighet att bekanta dig med klänningarna som du kan låna på förhand.

Du får en faktura med bokningsavgiften som bör vara betald innan fotograferingen.

fotograferingsdagen

Äntligen dags att fotografera! Vi ses i min studio, var du får prova på och välja ut de plagg du vill bära på fotograferingen.

Om vi fotograferar på annan ort får du välja dina plagg på förhand och jag tar med dem till fotoplatsen.

Vi fotograferar vid utvald plats och om årstiden kräver det, värmer vi oss med varm dryck, filtar och värmepåsar mellan varven.  Om du har valt blommor som tillägg får du ta med dig dem hem som minne.

leverans

Senast 2 veckor efter vår fotografering levererar jag ett webbgalleri, ur vilket du i lugn och ro väljer ut dina bilder. När du gjort ditt val levereras bilderna och den slutliga fakturan i digitalt format.

Du som väljer att köpa hela bildgalleriet (ca 30-40 bilder) får bilderna levererade på ett usb-minne i en vacker ask. 

50+

Vackra plagg och accessoarer som du kan låna vid din fotografering hos mig.

13

års erfarenhet av fotografering.

110%

magi!

din investering

GRAVIDITETSPORTRÄTT

DITT PRIS: 420€

LEDIGA TIDER:

TILLGÄNGLIGA TIDER NOVEMBER
0 TIDER KVAR 100%
TILLGÄNGLIGA TIDER DECEMBER
1 TID KVAR 75%
TILLGÄNGLIGA TIDER JANUARI
2 tider kvar 50%
TILLGÄNGLIGA TIDER FEBRUARI
3 tider kvar 25%

SKICKA DIN BOKNINGSFÖRFRÅGAN HÄR:

För en färsk blomsterkrans eller bukett tillkommer 45€ till priset. Efter fotograferingen får du ta med dig blommorna hem.
Fyll i detta fält om du valt ett blomstertillägg.
Dessa tillval är frivilliga att välja som extra till fotograferingen.

Jag ser fram emot att höra från dig!