Bröllopsfotograf i Nyland

Fånga ditt livs stora dag med kärleksfulla bilder

Hurra för er stora dag!

Stort grattis till er som går i planer på att gifta er – och hej, vad roligt att just ni hittat hit! 

Att planera bröllop kan vara roligt, utmanande, spännande, pirrigt och ibland kanske till och med lite tungt. Som er fotograf vill jag vara er hjälpande hand som hjälper er få pusselbitarna inför den stora dagen på rätt plats, samt naturligtvis fånga dagen på bild så minnena lever kvar långt efter att själva bröllopet är över.

För mig är det viktigt att ni skall ha roligt och känna er avslappnade under fotograferingen och därför lägger jag mycket tid på att ni skall känna er väl förberedda, så ni blir nöjda med slutresultatet. Innan bröllopet bokar vi in ett planeringsmöte för att noga gå igenom den stora dagen och prata om era förväntningar och räta ut eventuella frågetecken inför bröllopet.

Jag är den glada, skogsälskande fotografen som gärna drar med mig mina brudpar ut i en skogsglänta för att skapa magiska bilder tillsammans! 

Var kan jag bokas och hur sker bokningen?

Jag utgår från Raseborgsområdet, men kan även ta mig till annan ort. Vanligtvis rör jag mig på axeln Åbo-Borgå, men kan naturligvis även ta mig längre bort. 

Om det känns som att jag är rätt fotograf för er kan ni skicka en bokningsförfrågan genom formuläret som hittas längst ner på denna sida.

Tänk på att gärna vara ute i god tid, då jag har ett begränsat antal platser reserverade för bröllopsfotografering (vanligtvis 1-2 bröllop per månad). Längre ner på denna sida har jag angivit hur många lediga datum det finns kvar under de mesta populära bröllopsmånaderna framöver. Naturligtvis går det också bra att boka mig under lågsäsongen.

När bokningen bekräftas skickar jag er en faktura på reserveringsavgiften som är 30% av ert fotograferingspris, som garanti på er bokade dag. Avgiften returneras inte om avbokning sker. Summan dras av från den slutliga fakturan som ni får när bilderna levereras.

Bra att veta

Jag vill gärna få möjligheten att träffa er och höra mer om ert bröllop och alla era planer! Jag finns i Karis eller via Google Hangout, om det visar sig att vi bort långt ifrån varandra.

Det exakta antalet bilder som levereras till er beror mycket på hur roligt ni har det – för ju härligare stämningen är bröllopsdagen, desto fler bilder lär levereras till er. Ett uppskattat bildantal finns ändå  angivet i varje paket.

Inom 5 dagar efter bröllopet får ni ca 10 st bilder att ”tjuvkika” på, som exempelvis kan användas till tackkort eller uppladdning på social media. Jag strävar efter att leverera era bröllopsbilder så snabbt som möjligt, men under den mest hektiskta högsäsongen kan bildleveransen ta upp till 8 veckor, beroende på hur fullbokad jag är.

På grund av att jag endast tar emot ett begränsat antal bröllopsfotograferingar per år gör jag inga preliminärbokningar, utan det är först till kvarn som gäller! Er bokning är giltig när bokningsavgiften är betald.

Vad gör vi vid regn eller sjukdomsfall?

Visste du att lite regn i slöjan på bröllopsdagen lär betyda tur? Och att dramatiska himlar enbart fungerar till sin fördel då snygga porträtt skall tas? Men visst, ösregn och orkan kan göra fotograferingen aningen knepigt. Vi följer med väderprognosen innan bröllopet och gör upp en reservplan för fotograferingen om det visar sig regna riktigt mycket.

Under de 10 år jag fotograferat bröllop har vi nog alltid fått till härliga porträtt på ett eller annat sätt! Kom ihåg: gifta lär ni bli oavsett väder och festen kommer knappast bli sämre på grund av lite regn.

Skulle den otroliga oturen vara framme att jag blir så sjuk att jag inte kan utföra fotograferingen (som tack och lov – knack i trä, än så länge inte har hänt) hjälper jag er hitta en ersättande fotograf ur mitt kontaktnät.

OM mig

Men vem är hon bakom kameran egentligen? Emilia heter jag, även kallad Miilo i de flesta sammanhang. Karisbo, kattperson av rang och ganska kul när jag lägger den sidan till.

Med en starkt förkärlek till att ställa mina fotograferingsobjekt i “något brakel” (som en vän en gång så fint uttryckte det) – så jag rekommenderar varmt att packa ner ett par extra skor eller stövlar inför fotograferingen och sedan kan vi låta magin börja!

Med snart 10 års erfarenhet av bröllopsfotografering är jag mån om att leverera genuina bilder som fångar de såväl små som stora stunderna under er bröllopsdag. För mig är det viktigt att ni känner er bekväma med ert val av mig som er fotograf och därför träffas jag gärna innan bröllopet för att lära känna er och stämma av de viktigaste detaljerna inför bröllopsdagen.

Feedback från kunder

"Hela fotosessionen kändes naturlig"

Emilia gjorde vår bröllopsfotografering så avslappnad och rolig. Varken jag eller min man trivs speciellt bra framför kameran och var lite nervösa för hur det skulle kännas att bli fotograferade med pressen om att bilderna ska bli som bra som möjligt. Emilia fick hela fotosessionen att känns naturlig, vilket hon även lyckades fånga på bild. Emilia hade en massa ideér om hur vi skulle “posera” men tog även härliga, ännu mer naturliga, bilder mellan poseringarna. Bilderna vi fick hemskickade efter bröllopet var så fina och finns kvar som ett härligt minne från vår dag. Jag kunde lätt tänka mig att anlita Emilia som fotograf i framtiden!

Jessica & Niko

Feedback från kunder

"Rörda över hur fina bilderna blivit"

Vi har under de senaste tre åren haft Emilia som våran fotograf vid tre speciella tillfällen. Det första var newbie fotografering, den andra ettårsfotografering och den tredje var vår bröllop förra sommaren. Emilia har varje gång fångat en speciell känsla och varje gång har vi blivit rörda över hur fina bilderna blivit. Emilia är en fotograf som får kunden att känna sig avslappnade och man glömmer bort att hon är där med sin kamera, vilket har varit en bra sak för oss.

Jenni & Matias

Feedback från kunder

"Hon gör allt för kunden"

Emilia fotade våra bröllopsbilder. Det gick så otroligt bra, ALLA våra bilder blev lyckade. Allt var så naturligt – jag som inte tycker om att fotas var inte ens nervös. Måste ännu tillägga att hon gör allt för kunden, hon stod i vattnet med gummistövlar, men gick så långt ut att hon var genomvåt för att få den perfekta bilden. Bilden blev perfekt!

Micaela & Johan

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

För tillfället fotograferar jag främst i Nyland och Åboland, men reser naturligtvis även gärna längre upp i landet om du önskar boka mig på en annan ort.

För mer långväga resor tillkommer en avgift för övernattning och resekostnader.

Jag rekommenderar dig att höra av dig i god tid, eftersom jag endast tar emot ett begränsat antal fotograferingar per månad. De populäraste sommardatumen har en tendes att ryka snabbt.

När vi per mejl har bekräftat att fotograferingen blir av, skickar jag en faktura med en bokningsavgift bestående av 30% av priset. Denna avgift säkrar ditt datum och betalas inte tillbaka ifall avbokning skulle ske. Summan dras sedan av den slutliga fakturan som skickas i samband med bildeveransen.

  • En digital eller fysisk träff för att diskutera tankar och önskemål kring fotograferingen samt korrespondens via telefon eller e-post. För mig är det viktigt att vi hinner lära känna varandra en smula så vi känner oss bekväma med varandra på er stora dag.

  • Hjälp med planering & schema. Som bröllopsfotograf har jag mycket erfarenhet av bröllop och kan hjälpa er uppskatta hur lång tid saker tar och hur det kan löna sig att lägga upp tidtabellen. 

  • Fotograferingen – såklart! Jag hänger med er under den överenskomna tiden och fångar små och stora ögonblick under dagen.

  • Bildbehandling; alla era bilder levereras editerade enligt min editeringsstil.

  • Leverans av högupplösta bilder som levereras senast 8 veckor efter fotograferingstillfället (vanligtvis är leveranstiden 3-6 veckor).

  • En tjuvtitt på några bilder ges alltid inom 5 dagar efter bröllopet.

  • Jag lägger mycket tid på varje fotografering och värdesätter er viktiga dag högt.

Börja gärna med att bekanta er med min bildstil som jag visar upp här på hemsidan, samt mitt Instagramkonto.  Jag gillar jordnära toner och editerar bilderna i en aning mörkare bohemisk stil. Vad gäller porträttbilderna är min specialitét bilder tagna utomhus, gärna i skogsområden.

Som person är jag lite av en kameleont och är bra på att anpassa mig enligt stämningar och situationer jag befinner mig i. Är även glad och väldigt serviceinriktad då jag väl kommer igång, och känner du att blodsockret börjat sjunka under dagen lär du garanterat hitta en bit choklad hos mig.

Jag strävar alltid i första hand efter att fotografera porträttbilderna utomhus, oavsett väder. 

Om det bara regnar en smula, utrustar jag oss med paraplyer och försöker välja så regnfria platser som möjligt, t.ex. under trädkronor. Ibland har vi även kompletterat porträttfotograferingen senare under kvällen i närheten av festlokalen ifall vädret ser mer lovande ut då. 

Vi gör även upp en reservplan då vi träffas. Kanske finns det en närliggande paviljong vi kan använda oss av, eller varför inte ta lite porträttbilder inne i kyrkan?

Om det visar sig att vädet är riktigt, riktigt dåligt hela dagen (har, knack i trä, aldrig hänt!) ordnar vi givetvis med ett extra fotograferingstillfälle åt er efter bröllopsdagen.

Det är alltid möjligt att uppgradera ert bokade paket i ett senare skede om ni önskar! Ni kan välja om ni vill ha ett av de större paketen eller om ni vill lägga till tilläggstimmar. Max antal bokningsbara timmar i ett streck är 12 timmar sammanhängande fotografering.

Notera att det Lilla Paketet kan bokas som tidigast 6 månader innan ert bröllopsdatum. Paketet Petite är tillgängligt att bokas måndag-fredag under högsäsongen (maj-september) eller med kort varsel. Under lågsäsong (oktober-april) kan det Lilla Paketet bokas med längre varsel och Paketet Petite även på helger.

Feedback från kunder

"Förväntningarna överträffades"

Vi fick en så bra känsla av Emilia redan på vårt första möte och under bröllopet var hon avslappnad och bjöd på en härlig stämning. För mig (bruden) som själv har jobbat som bröllopsfotograf kändes det extra viktigt med en duktig fotograf och bra bilder från vår dag och mina förväntningar inte bara uppfylldes utan också överträffades. Vi är verkligen otroligt nöjda med Emilias insats på vårt bröllop och kan inte annat än rekommendera henne till alla som letar efter en fotograf.

Chanette & Sebastian

Feedback från kunder

"Den perfekta fotografen för oss"

Vi vill tacka dig så mycket för att du var med och kunde föreviga vår dag i bilder. Du var den perfekta fotografen för oss, tog fina bilder och höll koll på tid samt hittade fina ställen som vi kunde fotas på. Vi bara var och behövde inte alls tänka själva i alla känslor och nervositet.

 Plötsligt trollade du fram tråd och sydde fast rosen som lossnade. Du pratade härligt med gästerna och deltog dessutom i att förklara ibland för gästerna vad som skulle hända. Du är ännu till en så trevlig och glad person! Du passar verkligen till det du gör och du gör det så himla bra! 

Vi beundrar verkligen det du gör och hur du klarar av så mycket på en gång. Så otroligt fina bilder och så sjukt fint arbete du gjort med våra foton. Tänk hur mycket tid du lagt redan bara på oss. Man tappar nästan hakan och tänker att “det där är inte vi”.  Nu har vi magiska bilder att återgå till när vi vill drömma oss bort till vår stora dag.

Ett väldigt stort tack till dig ännu för allting, både före, under och efter bröllopet!! Allt resulterade i fantastiska bilder vi inte riktigt kan sätta ord på, så lyckade är de!

Karolina & Nico

Feedback från kunder

"Hon lyckades få oss bekväma framför kameran"

Emilia förevigade vårt bröllop med otroligt fina och stämningsfulla bilder. Emilia lyckades få oss bekväma framför kameran med sitt vänliga och avslappnade sätt. Hon fångade många fina ögonblick av oss och av våra gäster, från både vigseln och bröllopsfesten. Vi är så nöjda med bilderna och kommer varmt rekommendera Emilia som fotograf till vänner och bekanta.
Vi är så tacksamma och glada för alla minnen från vår stora dag. Tusen tack!

Jenny & Joel

så här går det till

kontakt & planering

Kontakta mig via bokningsformuläret och berätta lite om er själva och era bröllopsplaner. 

I alla paket (förutom Petite) ingår en träff där vi tar en fika och diskuterar era önskemål och tankar inför er stora dag. Med många års erfarenhet av bröllopsfotografering preppar jag er även med alla mina bästa tips och trix som är bra att tänka på för att få dagen att löpa så smidigt som möjligt.

Du får en faktura med bokningsavgiften som består av 30% av er fotograferingsavgift, som bör vara betald för att bokningen skall vara bekräftad. 

fotograferingsdagen

Äntligen dags för er stora dag och ert tredje hjul (dvs. jag!) är mer än redo att fånga all kärlek som ligger i luften! Jag kommer hänga med er under det överenskomna antalet timmar och fångar de såväl små som stora stunderna under dagen.

Jag är utrustad med reservkamera, extra batterier och fotograferar med dubbla minneskort för att er dokumenation skall vara så säker som möjligt hos mig.

Behöver en kjol nålas in, strumbyxor lappas med nagellack eller onda fötter plåstras om med skavsårsplåster? Jag är redo (som den scout jag i grund och botten trots allt är)!

leverans

Senast 5 dagar efter vår fotografering levererar jag ett webbgalleri med några tjuvkik på bilderna jag tagit under er dag! 

Hela bildleveransen sker cirka 8 veckor senare, tiden kan variera en aning beroende på säsong. Bilderna levereras på ett vackert usb-minne hem på posten, och om ni önskar får ni även ett webbgalleri med webbupplösta bilder att dela med nära och kära. 

DESSA BRÖLLOPSPAKET ERBJUDER JAG

HELDAG

10 TIMMAR
Jag fotograferar er bröllopsdag i 10 sammanhängande timmar där jag är med från förberedelserna till festen. Detta paket passar er som verkligen vill hinna få med allt från er stora dag!

PLANERINGSMÖTE
Vi träffas över en fika i Raseborg (eller virtuellt) där vi lär känna varandra och diskuterar era planer och önskemål inför bröllopsdagen.

BILDER & LEVERANS
Från er bröllopsdag får ni ca 450st redigerade bilder levererade på ett vackert usb-minne samt ett onlinegalleri som ni kan dela med era gäster. 

RESOR
Resor inom 150 km från Karis ingår. Eventuell övernattning ingår även i priset.

PRIS
2300€

HALVDAG

6 TIMMAR
Jag fotograferar er bröllopsdag i 6 sammanhängande timmar. I detta paket hinner vi vanligtvis fånga de viktigaste stunderna; vigsel, porträtt, mingel och middagen.

PLANERINGSMÖTE
Vi träffas över en fika i Raseborg (eller virtuellt) där vi lär känna varandra och diskuterar era planer och önskemål inför bröllopsdagen.

BILDER & LEVERANS
Från er bröllopsdag får ni ca 300 st redigerade bilder levererade på ett vackert usb-minne samt ett onlinegalleri som ni kan dela med era gäster. 

RESOR
Resor inom 150 km från Karis ingår.

PRIS
1400€

Det lilla paketet

3 TIMMAR
Jag fotograferar er bröllopsdag i 3 sammanhängande timmar. Vanligtvis hinner vi med vigsel, porträtt samt lite mingel och gruppbilder.

PLANERINGSMÖTE
Vi träffas över en fika i Raseborg (eller virtuellt) där vi lär känna varandra och diskuterar era planer och önskemål inför bröllopsdagen.

BILDER & LEVERANS
Från er bröllopsdag får ni ca 150 st redigerade bilder levererade på ett vackert usb-minne samt ett onlinegalleri som ni kan dela med era gäster. 

RESOR
Resor inom Raseborg ingår.

BOKNING
Detta paket kan bokas tidigast 6 månader på förhand. Under lågsäsong (oktober-april) kan det Lilla Paketet bokas med längre varsel.

PRIS
800€

PETITE

1,5 TIMME
Jag fotograferar er bröllopsdag under 1,5 timme. Detta inkluderar vigsel samt porträttfotografering. Detta paket passar er som önskar en liten, intim fotografering där vi fokuserar på det viktigaste under dagen.

PLANERING
Vi diskuterar per e-post eller telefon era önskemål och tankar inför bröllopsfotograferingen.

BILDER & LEVERANS
Från er bröllopsdag får ni ca 60 st redigerade bilder levererade på ett vackert usb-minne.  

RESOR
Resor inom Raseborg ingår.

BOKNING
Detta paket kan endast bokas för fotografering på dagar mellan måndag-fredag under högsäsongen (maj-september) eller med kort varsel om lediga tider finns. Under lågsäsong (oktober-april) kan paketet Petite bokas även på helger.

PRIS
500€

LEDIGA TIDER HÖGSÄSONG 2024:

TILLGÄNGLIGA TIDER MAJ 2024
2 tider kvar 50%
TILLGÄNGLIGA TIDER JUNI 2024
1 tid kvar 75%
TILLGÄNGLIGA TIDER JULI 2024
1 tid kvar 75%
TILLGÄNGLIGA TIDER AUGUSTI 2024
1 tid kvar 75%
TILLGÄNGLIGA TIDER SEPTEMBER 2024
2 tider kvar 50%
TILLGÄNGLIGA TIDER OKTOBER 2024
2 tider kvar 50%

Bröllopstiderna på lördagar för maj-oktober är nu fullbokade för säsongen 2023
Om du gifter dig eller vill boka en porträttsession en vardag går det ännu bra att höra av sig för att boka en fotograferingstid. 

För lördagsbröllop har jag ännu 1 tid ledig i november och december 2023.

Uppdaterad lista 31.7.2023

SKICKA ER BOKNINGSFÖRFRÅGAN HÄR:

*Det lilla paketet är bokningsbart tidigast 6 månader på förhand. Paketet Petite kan endast bokas måndag-fredag under högsäsong.

Jag ser fram emot att höra från er!